Elisabeth: “Meneer, wilt u daar ALSTUBLIEFT onmiddelijk mee ophouden?”

Zondagochtend… veel te vroeg wakker, tenminste; veel te vroeg wakker voor een zondagochtend, zon schijnt al behoorlijk fel naar binnen, op de bank met een kopje – caffeinevrije, de gewone is op – koffie en de zaterdagkrant. Alles lijkt er op te wijzen dat het zo’n normale zondag gaat worden, niet vervelend maar misschien een tikkeltje saai. Tot mijn oog op de volgende foto valt:

Wat er gaande is op deze foto?

Links de wereldkampioen Gekke Bekken Trekken. Jawel; de WERELDkampioen Gekke Bekken Trekken! En wij ons maar druk maken over een Europees (in vergelijking met de hele wereld misschien beter Plaatselijk te noemen) voetbaltoernooitje!

Rechts de koningin van Engeland.

Wat mij over de grond van het lachen deed rollen, en ja… – ik geef het graag toe – ik heb keihard hardop gelachen, was de blik van de koningin. De mengeling van verveeldheid (je kan je toch niet voorstellen als koningin ooit aanwezig te moeten zijn op een wereldkampioenschap Gekke Bekken Trekken, da’s toch meer iets voor de kroonprins of een ander lid van de koninklijke familie, als er uberhaupt al iemand van hen aanwezig zou moeten zijn), agressie (want ze lijkt het toch allemaal net iets te ver boven haar irritatieniveau te vinden liggen, terecht, ik had de man allang op zijn gekke bek geslagen en hoewel haar handen niet te zien zijn durf ik er gif op in te nemen dat tenminste eentje tot een vuist gebald is) en treurnis (je zou als staatshoofd bijna weer gaan verlangen naar een Oorlog of Economische Crisis).

Mocht binnenkort Elisabeth aankondigen eindelijk de kroon en troon over te dragen aan Charles dan verzeker ik je dat dít hier het moment was waarop ze dat heeft besloten! En geef haar eens ongelijk, ik maak me wel vaker druk om de wildgroei aan Wereldkampioenschappen (origami, mens-erger-je-niet of hotdog eten, om maar eens een paar zijstraten te noemen) maar dit slaat natuurlijk alles! Gekke Bekken Trekken is het non-verbale equivalent van moppentappen. De onderste regionen van het humorspectrum. Grappig tijdverdrijf voor mensen met een chromosoompje te veel of te weinig.
Prima dat het gedaan wordt hoor, aan één kant is het ook wel weer op een Andy-Warhol-“Fifteen Minutes of Fame”-achtige manier geruststellend dat IEDEREEN ERGENS de beste van de wereld in kan zijn, maar kunnen we dit soort kampioenschappen beperken tot kleine achterafzaaltjes en drie regels tellende krantenberichtjes in het katern “opmerkelijk”? En in ieder geval de hoogwaardigheidsbekleders aller naties er buiten houden? Je zult me niet snel horen zeggen dat ministers, premiers en koningen zich alleen maar met regeren bezig moeten houden, maar een beetje schiften in hun olijke uitstapjes kan natuurlijk geen kwaad. Laat men voor het Celeb-gehalte van dit soort evenementen dus gewoon uitwijken naar een Ginger Spice, David Hasselhoff of Johan Vlemmix… maar laat Beatrix, Elisabeth en Boudewijn nog enig cachet behouden.
Hoewel, aan de andere kant levert het wel weer hilarische taferelen op de gevoelige plaat op…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s