Beste TV-personages – deel 1

BESTE MANNELIJKE HOOFDPERSONAGE

*

Josh Lyman
Gespeeld door: Bradley Whitford
In: The West Wing

bradley-whitford-1

Opvliegend, gedreven, onhandig (in de liefde), slim én hij draagt een rugzak bij zijn pak! Hoewel alle personages in The West Wing perfect geschreven zijn, behalve dan Leo; die is mij nooit gaan liggen, springt Josh er wat mij betreft uit!

Waarom? Zoals een goed hoofdpersonage betaamt kan je je deels met hem vereenzelvigen en een ander deel van jezelf wil hem zijn. Dit klinkt tegenstrijdig, maar ga je eigen favoriete personages maar eens na… je kan er wel naar streven om een superheld-achtig figuur als Jack Bauer te zijn, maar veel interessanter wordt het pas wanneer je precies genoeg in een personage herkent om er in te geloven ooit zo te worden.

Beste moment: Wanneer hij en Toby (qua personage de nummer 2 van de serie) ontdekken dat ze tijdens een – toch al dramatisch verlopende – tocht naar huis dat ze een tijdgrens over zijn gegaan.

Sid Jenkins
Gespeeld door: Mike Bailey
In: Skins seizoen 1 & 2

Mike Bailey

Wat in eerste instantie het pispaaltje van de groep lijkt te zijn blijkt uiteindelijk de lijm die iedereen bij elkaar probeert te houden. En dat is heel lastig met een narcistische macho, een suicidale dromer, een junkie en een ietwat flamboyante jonge homo in je vriendenkring…

Waarom? Tja… op de omschrijving van de vriendenclub na, zal het wel herkenning zijn. En hij is de vocale spil in de briljante slotscène van seizoen 1.

Beste moment: Zie hierboven… één van de mooiste momenten uit de TV-geschiedenis, als ik ooit bij zomergasten mag komen…

Dr. Perry Cox
Gespeeld door: John C. McGinley
In: [scrubs]

john-c-mcginley-1-sized

Moeite met het uiten van zijn emoties, grootste drijfveer frustratie, veel bravoure maar een klein hartje en een bloedhekel aan Hugh Jackman. Het knappe van dit personage is dat het op de oppervlakte een karikaturaal bijfiguur lijkt, maar uiteindelijk is-ie een van de emotionele drijfveren van de serie.

Waarom? Als een personage in een comedy-serie je aan het lachen kan maken is het een geslaagd personage, als-ie je heel hard laat lachen is het een uitstekend personage. (en ik moest toch Scrubs noemen, en dan is hij het meest constant geslaagde personage).

Beste moment: Moeilijk kiezen, het zijn de korte opmerkingen (met een compleet verkeerde klemtoon) die het hem doen. Daarom als clip een compilatie…

Morgen de vrouwen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s