Beste TV-personages – deel 3

BESTE MANNELIJKE BIJPERSONAGE

*

Leo Johnson
Gespeeld door: Eric DaRe
In: Twin Peaks

Eric DaRe

Het wandelende fictieve voorbeeld van ‘van de regen in de drup raken’. Je haat hem in het begin (tenzij je een zwak hebt voor drugshandelende mannen die hun vriendin in elkaar slaan), wanneer hij verlamd raakt denk je ‘eigen schuld’ maar uiteindelijk heb je toch met hem te doen.

Waarom? Bij bijfiguren hoef je geen rekening te houden met vereenzelvigen of sympathie. Je kunt ze zo raar en over-the-top maken als je wilt… maar ja, dat kan David Lynch met AL zijn personages. Deze schiet er voor mij uit vanwege de bijzondere ontwikkeling die het personage doormaakt.

Beste moment: Zijn beste quote is natuurlijk “New shoes”. Maar leukste scène is toch wanneer hij in de val is gelopen van Windom Earle, een halsband die schokken geeft om heeft gekregen en geen idee meer heeft waar hij mee bezig is…

Darren Lamb
Gespeeld door: Stephen Merchant
In: Extras

Stephen Merchant

De slechste – maar by far grappigste – agent (nee, niet de politiesoort) uit de televisiegeschiedenis! Incompetent was nog nooit zo van toepassing om iemand.

Waarom? Stephen schreef samen met Ricky Gervais ‘The Office’. In hun tweede gezamenlijke project mocht hij ook een rol spelen. Echt acteren is het waarschijnlijk niet te noemen, maar door de slungeligheid ga je toch medelijden krijgen voor deze onbekwame loser.

Beste moment: Ken je die pennen met een vrouw in badpak die wanneer je ze op de kop houdt naakt zijn? Hier wordt Darren daar iets té opgewonden van…

Dr. Zoidberg, Klaus & Sideshow Mel
Gespeeld door: Billy West, Dee Bradley Baker & Dan Castellaneta
In: Futurama, American Dad & The Simpsons

zoidbergKlausSideshow Mel

Drie cartoonfiguren delen deze plek: Een schaaldier-dokter die geen idee heeft hoe het menselijk lichaam in elkaar zit (of welk lichaam dan ook), een Oostenrijkse Ski-Kampioen wiens hersens in een goudvis zijn geplaatst en een hoogopgeleide intellectueel die om de één of andere reden sidekick is van een televisieclown.

Waarom? Bijfiguren in het algemeen, maar in cartoons in het bijzonder mogen best één-dimensionale vreemde figuren zijn. Deze drie kunnen een hele scène aanwezig zijn en uiteindelijk slechts één (vaak briljante) zin hebben.

Beste moment: Zoidberg & Sideshow Mel hebben geen leuke filmpjes op het internet staan… Klaus eentje. Om de personages volledig te waarderen moet je dus gewoon de series gaan kijken!

Waarschijnlijk geen verrassing, maar morgen de vrouwelijke bijfiguren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s