Dromergasten 5

…of Humor om te lachen (ooit wil ik een boek schrijven met “of” in de titel. Niet alleen omdat het verdomde pretentieus is, maar vooral vanwege de literaire besluiteloosheid die er van uitgaat). Precies; humor. Dat wat onze oosterburen niet schijnen te hebben en waar onze westerburen van overlopen; zoals alle Ieren kunnen zingen, alle Ethiopiërs kunnen rennen, alle Italianen kunnen frauderen, kunnen de Engelsen ons aan het lachen maken. Verder wil ik eigenlijk weinig woorden aan dit onderwerp vuilmaken. Als je een grap of komisch moment niet leuk vindt is de kans groot dat je dit na uitleg ervan nog steeds vindt. En moet je wel smakelijk lachen om iets, dan maakt een verklaring het niet plotseling leuker. Integendeel waarschijnlijk. Dus daarom gewoon een paar filmpjes… om te lachen.

“Hedde gij – buiten het feit dat je moet lachen – zelf weleens het gevoel iets niet kwijt te kunnen?”
”Nee, Connie, nee.”

“Humor is natuurlijk ook een manier van jezelf beschermen, niet?…”
”…”

Overigens raad ik je graag aan om meer afleveringen van QI te kijken (ze staan vrijwel allemaal gewoon op Youtube), niet alleen omdat het bij vlagen hilarisch is, maar ook omdat je er behoorlijk leuke funfacts voor etentjes of feestjes aan over houdt. Er is trouwens ook ooit een Nederlandse versie geweest (gepresenteerd door Arthur Japin) die ook best de moeite waard was!

Volgende week de laatste… op TV: fotograaf Erwin Olaf en hier zien we wel wat er gaat komen (moet natuurlijk nog een keuzefilm kiezen én West Wing is nog niet geweest! Hoe kan West Wing nou nog niet zijn geweest?!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s