Beste Acteur Bijrol

Het is verplicht om een stuk over bijrollen te beginnen met het Hollywood-gezegde “Er zijn geen kleine rollen, alleen maar kleine acteurs” (verwacht dit – of een soortgelijke opmerking – ook maar bij de uitreiking te horen… gevolgd door een opmerking dat iedere genomineerde een “brilliant performance” heeft afgeleverd).

De genomineerden voor Beste Mannelijke bijrol zijn:

Afbeeldingsresultaat voor mahershala ali moonlight

Mahershala Ali
Moonlight

Gewonnen Graadmeters: Screen Actors Guild Award en de Critics’ Choice Award
Oscar-Statistieken: Eerste nominatie van zijn carrière.

Waarom wint hij? Hij heeft twee van de vier belangrijke graadmeters gewonnen. De derde (Golden Globe) won Aaron Taylor-Johnson en die is niet genomineerd voor een Oscar. De vierde, de BRITSE Bafta, werd gewonnen door de BRITSE Dev Patel.
Waarom wint hij niet? Omdat zijn rol klein en niet indrukwekkend is?

Afbeeldingsresultaat voor jeff bridges hell or high water

Jeff Bridges
Hell or Highwater

Gewonnen Graadmeters: Geen
Oscar-Statistieken: 6 eerdere nominaties, waarvan één werd verzilverd. Verloor met zijn rollen in The Last Picture ShowThunderbolt and LightfootStarmanThe Contender en True Grit van onder andere Robert de Niro, Benicio del Toro en Colin Firth. Versloeg met zijn rol in Crazy Heart onder andere George Clooney en Colin Firth.

Waarom wint hij? Omdat hij een geliefd acteur is. Maar dat is dan ook de enige reden die te bedenken is, verder wijst niets op winst.
Waarom wint hij niet? Zelfs al zou de Academy dit jaar in deze categorie opnieuw voor een verrassing gaan (is Sylvester Stallone al bijgekomen van vorig jaar?), dan staat hij waarschijnlijk nog onderaan.

Afbeeldingsresultaat voor lucas hedges manchester by the sea

Lucas Hedges
Manchester by the Sea

Gewonnen Graadmeters: Geen
Oscar-Statistieken: Eerste nominatie.

Waarom wint hij? Ook hier zijn niet echt redenen te bedenken waarom hij zou winnen. Misschien om Manchester by the Sea iets meer liefde te geven?
Waarom wint hij niet? Een beginnen acteur moet wel heel indrukwekkend zijn om een Oscar te winnen. Of iemand kennen.

Afbeeldingsresultaat voor dev patel lion

Dev Patel
Lion

Gewonnen Graadmeters: Won de Bafta.
Oscar-Statistieken: Eerste nominatie.

Waarom wint hij? Hij is de enige genomineerde in deze categorie die een gevaar kan zijn voor Mahershala Ali gebaseerd op winst bij andere prijzen.
Waarom wint hij niet? Is het wel een bijrol? Hij speelt het hoofdpersonage, maar alleen voor de helft van de film. Misschien vinden leden van de Academy dit een beetje verwarrend (ik moet toch iets zeggen?).

Afbeeldingsresultaat voor michael shannon nocturnal animals

Michael Shannon
Nocturnal Animals

Gewonnen Graadmeters: Geen. Zijn collega Aaron Taylor-Johnson won voor dezelfde film de Golden Globe, maar de Academy koos voor hem.
Oscar-Statistieken: Eerder genomineerd voor zijn bijrol in Revolutionary Road maar had dat jaar tegenover Heath Ledger geen schijn van kans.

Waarom wint hij? Michael Shannon is zo’n acteur die vrij onopvallend al heel wat mooie rollen heeft neergezet… het is een kwestie van tijd dat hij een Oscar (waarschijnlijk voor een bijrol) gaat winnen. Daarbij is dit de enige grote prijs waarvoor hij dit jaar meedingt, bij alle anderen was hij niet eens genomineerd, waardoor we dus nog geen statistieken over hem hebben.
Waarom wint hij niet? De Oscar is de enige grote prijs waarvoor hij dit jaar meedingt. Bij alle anderen was hij niet eens genomineerd (ik weet het; tegenstrijdig met waarom hij wel zou winnen).

 

Mijn Voorspelling
Mahershala “Remy Danton” Ali

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s