Oscars 2018 – Beste Film

De hoofdprijs. De eindbaas. De prijs die alleen mag worden uitgereikt door een grootheid. De categorie waar niets mis mag gaan. De Big One.
Genomineerd zijn:

Call me by your Name

Kanshebber? Nee (helaas niet). Sleepte dit award-seizoen een flink aantal nominaties binnen, maar won vrijwel niets behalve prijzen voor het scenario. Daarbij – hoe raar dat misschien ook klinkt – is het hoogst onwaarschijnlijk dat de academy voor het tweede jaar op rij voor een “homo-thema” gaat.

Wat mij betreft is het echter de beste film van alle genomineerden dit jaar, waarin je op bijna alle personages langzaamaan verliefd wordt om daarna je hart te laten verscheuren én weer te laten lijmen door de monoloog van Michael Stuhlbarg in de laatste tien minuten.

Darkest Hour

Kanshebber? Nee. Won geen belangrijke graadmeters. Het ziet er naar uit dat alleen beste acteur in the pocket is en make-up zeer waarschijnlijk.

Dunkirk

Kanshebber? Nee. Was de film later uitgebracht had-ie misschien nog wat (codewoord voor de Oscars komt er aan…) momentum gehad.

Get Out

Kanshebber? Er gaan hier en daar wat geruchten dat de #OscarsSoWhite nog even doordendert en zorgt voor winst voor Get Out, maar dat zou dan het tweede jaar op rij zijn dat de academy voor een enorme verrassing zorgt in het staartje van de show. Ik zeg dus; nee, geen kanshebber. Plus; het blijft natuurlijk een horror/thriller en die winnen nou eenmaal niet zo snel.

Lady Bird

Kanshebber? Nee. Misschien, heeeeeel misschien, heeft Greta Gerwig onverwacht genoeg stemmen gekregen voor beste regie (het wordt toch het Oscar-jaar van ¨de Vrouw”), maar voor de hoofdprijs is er teveel concurrentie. Won overigens wel de Golden Globe voor beste comedy/musical.

Phantom Thread

Kanshebber? Nee. Phantom Thread kreeg qua nominaties wel veel (onverwachte) liefde van de academy, maar daar lijkt het bij te blijven. Beste Kostuums lijkt het hoogst haalbare.

The Post

Kanshebber? Nee. Hoe Oscarvriendelijk de film ook is (Spielberg, Hanks, Streep, journalisme, waargebeurd) is het de vreemdste eend in de nominatie-bijt. Überhaupt maar twee nominaties (waarvan 50% de verplichte “Meryl Streep”-nominatie is) is wel heel karig voor een uiteindelijke winnaar.

The Shape of Water

Kanshebber? Hehe… eindelijk kunnen we “ja” zeggen. Heeft de meeste nominaties van de avond en won de Producers Guild Award en de Critics Choice Award. Maar; het lijkt er op dat dit jaar beste regie en beste film niet naar dezelfde winnaar gaat en Shape of Water heeft de meeste kans bij de eerstgenoemde categorie.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Kanshebber? Jazeker. De grootste misschien wel. Won de Golden Globe (drama), de Bafta, de prijs voor beste cast bij het acteursgilde en bij de critici. Heeft de beste papieren in huis, maar is absoluut geen zekerheidje met de Shape of Water hijgend in de nek.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s