Oscars 2018 – De Oscar-Sterren

Ieder jaar zijn er een aantal (bijrol)acteurs en -actrices die het voor elkaar krijgen om in meerdere Oscar-genomineerde films te verschijnen. Hier een lijstje van de Oscar-sterren van dit jaar:

 

Timothée Chalamet

Afbeeldingsresultaat voor timothée chalamet call me

Afbeeldingsresultaat voor timothée chalamet lady bird

Films: natuurlijk Call me by your Name, waarvoor hij een nominatie heeft gekregen, maar hij is ook te zien in een bijrol in Lady Bird. Beide films zijn genomineerd voor beste film.

Toekomst: waarschijnlijk een grote. Volgens jaar zou hij zomaar opnieuw bij de genomineerden kunnen zitten dankzij zijn rol in het Oscar-vriendelijke Beautiful Boy; het Hollywood-debuut van regisseur Felix van Groeningen (die een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film kreeg voor The Broken Circle Breakdown) met Steve Carell als vader van een verslaafde zoon (Chalamet).  Ook is hij volgend jaar te zien in de nieuwe film van Woody Allen… maar daar heeft hij al een soort van afstand van gedaan.

Michael Stuhlbarg

Afbeeldingsresultaat voor michael stuhlbarg call me by your name

Afbeeldingsresultaat voor michael stuhlbarg shape of water

Afbeeldingsresultaat voor michael stuhlbarg the post

Films: Call me by your Name, The Shape of Water én The Post; één derde van de genomineerden voor Beste Film heeft Michael Stuhlbarg in zich! Zelf heeft hij helaas geen nominatie.

Toekomst: zo druk als hij was het afgelopen jaar, zo leeg is zijn agenda voor het komende. Maar als bijrol-acteur word je nog wel eens op het laatste moment pas gecast. Er stond een film gepland over Gore Vidal, maar daar speelde hij naast Kevin Spacey… dus – tenzij Christopher Plummer beschikbaar is – gaan we die film nooit zien.

Bradley Whitford

Afbeeldingsresultaat voor bradley whitford get out

Afbeeldingsresultaat voor bradley whitford the post

Films: Get Out en The Post. Twee “beste films” voor de voormalig West Wing-acteur. Zijn oud-collega Allison Janney gaat er dit jaar toevalligerwijs met de prijs vandoor.

Toekomst: opvallend genoeg is hij volgend jaar in twee films te zien waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Sebastian Stan; Destroyer en The Last Full Measure. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s